Інстинктивний (астральний [тваринний]) рівень
Традиційні живи́ни козацької кулінарійи у м’ясницї
А. Карпун
(Еньерґія “Живого” харчування)
Офіційна наука в осьобі дієтольоґів, медиків, натуропатів... радять веґетаріянсьтво – як панацьею для людей від усїляких їхнїх бід тїльесних. Отсьим вона орієнтує всїх на насичення орґанїзму льише еньерґоінформаційними вібраціямеи, обмеженими сьферою низьких вібраційних частот („фізичного”, сьебто – грубого тїльа та тїльа біольоґічного рівню) Сьвідомости, зальишаючи на призьволяще вищі (душевні та духовні) скльадові Осьтанньої.
Відомо кождому – як тїсно (у зльуцї між собов) пов’язане здоровлє „фізичне” (грубого тїльа) і здоровлє психічне (душевне). Та – навіть більше, про шо говорить народня мудрість приповідкою: «У здоровому Тїлї – здоровий Дух».
І – погана справа, кольи говорять, шо сю приказку слїд розуміти «буквально» (однобічно): було би Тїльо здорове, а Дух автоматично сам стане таким само.
Зьвичаєвий досьвід нашого народу, шо зафіксований у настановах Благочестя, радить дотримувати ся чергування постів і м’ясниць. Якшо притримувати ся льише, наприкльад, постів, то еньерґоінформаційні вібрації людини (її Сьвідомости, Сьвітогляду, Житїя) здебільшого будуть на рівнї меж ростинних параметрів (ростинного існування).
Тепер – шодо м’ясних продуктів харчування. Їх слїд споживати, як уже бульо сказано, в певні періоди, визначені народньою зьвичаєвістю та релїіґійними канонамеи.
Норми здорового харчування підкоряють ся двом осьновним параметрам.
Перший з них говорить про те, шо добір страв повинен бути індивідуалїзованим. Керуєть ся він окремими уподобаннямеи кождого (кому шо смакує – те йому й корисне, бо орґанїзм сам його потребує через Першу Сиґнальну Систьему).
Другий фундаментальний вимір формулює: харч повинен бути живи́м (мати жи́вність).
Еньерґоінформаційність житїя в усьому Сьвіті закльадена Всьевишнїм Творцьем Еньерґією Його Духа Сьвятого.
Похідну від неї (першорядну) специфічну еньерґію має всье те, шо утворене Господом Богом у фізико-хемічній структурі. А посеред нього найгольовнійшим живодавцьем є наше Сьвітильо (Сонцье).
Другорядною, богатою на живу еньерґію, є всье – зростаюче під проміннєм Сонця. (Таке, шо з’являєть ся на Сьвіт, існує й розьвиваєть ся завдяки біохемічним процьесам, які управляють ся назьваним Сьвітильом. Сье – зльаки, пльоди, овочі, фрукти, насїння, зьерна, бобові, горіхи, зїлля).
Третьорядною (за рівньем) живи́нною еньерґоінформацією надїльені речовини, співвиготовлювачі яких уже переробильи та пересотворильи другорядну енерґоінформацію в иньшу – вищу структуру (яка є носієм еньерґійи «Псї»). Сье – мнясо, риба, мольоко, яйця, мед, сьебто – всье, шо є переробкою, перетвореннєм зельеної біомаси.
Алье, згідно сказаного више – у другому осьновному вимірі здорового харчування, на даному рівнї еньерґоінформаційної пожи́вини осьобльиво слїд чітко відріжняти живі мнясні продукти від мертвих.
Живі структури (будївельні матьеріялї для людського орґанїзму) утворюють ся від Божесьтвенної Еньерґійи через природнє Сонцье, натуральну ростинність. А омертвляють ся вони людською «наукою» через штучне сьвітильо, інкубаторії, мертвий комбікорм, хемічні гормони, імітацію поживности псьевдо смаком.
<...[Ц]їнність живих натуральних харчових продуктів заключаєть ся в їхнїй високоупорядкованій орґанїзації, тому вони мають, окрім речовинної, ше й ентропійну... [значущість]. Споживання... рафінованих, високо очищених продуктів завдає орґанїзмови шкоди і в отсьому пляні, так як результатом очищення загублюють ся цїнні компоньенти, приміром, мікроельементи й порушуєть ся порядок розміщення часток у продуктах, отже зменьшуєть ся їхня упорядковуюча, ентропійна стійкість. Переважне застосуваннє у харч «смакових», очищених продуктів льишає наш орґанїзм вітамінів і мікроельементів, до яких орґанїзм зьвик на протязї всїх тисячолїть, а також позбавляє клїтини від потрібних для їхнього існування структур, шо протистоять Хаосу>. (Див. кн.: Андреев Ю. А. Три кита здоровья. М., 1991. С. 250).
Як же та яку, за Традицією, готувальи «живу́» живи́ну для себе наші прадїди, дїди й батьки?
ПРОДОВЖЕННЄ
ДАЛЇ БУДЕ У НАСТУПНОМУ ЧИСЛЇ